Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

 

JADŁOSPIS  STOŁÓWKI W BUDYNKU NA UL.POZNAŃSKIEJ 25 

PONIEDZIAŁEK

08.04.24

ALERGENY

WTOREK

09.04.24

ALERGENY

ŚRODA

10.04.24

ALERGENY

CZWARTEK

11.04.24

ALERGENY

PIĄTEK

12.04.24

ALERGENY

ZUPA OGÓRKOWA

RYŻ Z MASŁEM, CUKREM I CYNAMONEM

SOK OWOCOWY

1A, 9 15

SCHAB PIECZONY

KOPYTKA

SOS PIECZENIOWY

MARCHEWKA Z GROSZKIEM

SOK OWOCOWY

1A, 3 15

GYROS DROBIOWY

ZIEMNIAKI

SAŁATA LODOWA

SOS CZOSNKOWY

SOK OWOCOWY

7,15

SPAGHETTI CARBONARA

SOK OWOCOWY

OWOC

1A, 7, 15

JAJKO SADZONE

ZIEMNIAKI

ŚWIEŻY OGÓREK

SOK OWOCOWY

OWOC

1A ,3, 7, 9, 15

PONIEDZIAŁEK

15.04.24

ALERGENY

WTOREK

16.04.24

ALERGENY

ŚRODA

17.04.24

ALERGENY

CZWARTEK

18.04.24

ALERGENY

PIĄTEK

19.04.24

ALERGENY

KIEŁBASA SMAŻONA

ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

SOK OWOCOWY

7,15

ZUPA FASOLOWA

CHLEB

JOGURT

SOK OWOCOWY

1A, 7, 9 15

RISSOTTO

SOK OWOCOWY

OWOC

1A, 9 15

KOTLET MIELONY

ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

SOK OWOCOWY

1A, 3, 7 17

KREM JARZYNOWY

TWAROŻEK

ZIEMNIAKI

SOK OWOCOWY

1A, 7, 9 15

JADŁOSPIS  STOŁÓWKI W BUDYNKU NA UL.SZKOLNEJ 1

PONIEDZIAŁEK

08.04.24

ALERGENY

WTOREK

09.04.24

ALERGENY

ŚRODA

10.04.24

ALERGENY

CZWARTEK

11.04.24

ALERGENY

PIĄTEK

12.04.24

ALERGENY

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

RYŻ Z JABŁKIEM I CYNAMONEM

1A,7,9

KOTLET MIELONY

ZIEMNIAKI

BURACZKI

1A,7,3

POTRAWKA DROBIOWA

RYŻ

GROSZEK Z MARCHEWKĄ

1A,7

SPAGHETTI

SOK OWOCOWY

1A

JAJKO SADZONE ZIEMNIAKI

SAŁATA LODOWA Z JOGURTEM

1A,3,7

PONIEDZIAŁEK

15.04.24

ALERGENY

WTOREK

16.04.24

ALERGENY

ŚRODA

17.04.24

ALERGENY

CZWARTEK

18.04.24

ALERGENY

PIĄTEK

19.04.24

ALERGENY

ZUPA KRUPNIK

BUŁKA

MONTE

1C,7,9

KIEŁBASA SMAŻONA

ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

1A,7

SPAGHETTI CARBONARA

WODA

1A,7

ŻUREK Z JAJKIEM

BUŁKA

MANDARYNKA

1A,3,7,9

ZUPA POMIDOROWA

NALEŚNIKI Z DŻEMEM

1A,7,9

UWAGA: PERSONEL KUCHNI ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE. 

 

ALERGENY – OPIS :      

  1. Produkt zawiera gluten: A – pszenny, B – żytni, C – jęczmienny, D – owsiany, E – orkiszowy, F – kamut.

  2. Produkt zawiera skorupiaki.

  3. Produkt zawiera jaja.

  4. Produkt zawiera ryby.

  5. Produkt zawiera orzeszki ziemne.

  6. Produkt zawiera soję.

  7. Produkt zawiera mleko.

  8. Produkt zawiera orzechy: A – migdały, B – laskowe, C – włoskie, D – nerkowca, E – pekan, F – brazylijskie, G – pistacjowe, H – makadamia, I – queensland.

  9. Produkt zawiera seler.

  10. Produkt zawiera gorczycę.

  11. Produkt zawiera ziarna sezamu.

  12. Produkt zawiera dwutlenek siarki.

  13. Produkt zawiera łubin.

  14. Produkt zawiera mięczaki.

  15. Produkt zawiera przyprawy: bazylia,tymianek, oregano, zioła prowansalskie, czosnek mielony, pieprz ziołowy mielony. Produkty mogą zawierać śladowe ilości:  glutenu, selera, soi, mleka, jaj, sezamu.

 

Sporządzono na podst.: Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń PEiR (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 200/13/WE PeiR, dyrektyw Komisji 202/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.